Spännande golvnyheter

Mar 31, 2021

Det har kommit helt nya golv i glänsande och reflekterande tappning, något utöver det vanliga. Denna glans finns i alltifrån en ljus pärlemorskimrande nyans till svarta glänsande toner. Som en motpol till glans har också nya och mer rustika trägolv lanserats som ger en känsla av återbruk på hög nivå.

Skinande golv

Vill man att ett skinande golv behöver man inte nödvändigtvis köpa ett nytt, man kan investera i parkettpolish. Men innan du börjar polera golvet se till att dammsuga och skura, låt sedan golvet torka i en timme. Efteråt kan du sprida ut polishen med en trasa, vänta sedan i minst 30 minuter innan du går på golvet.

Rustikt golv

Det är något svårare att göra sitt befintliga golv rustikt, här behöver du mest troligt inhandla ett nytt. Om du för tillfället har en plastmatta och är intresserad av ett rustikt trägolv kan det vara en god idé att kika under plastmattan och se om det gömmer sig ett gammalt trägolv där. Det är faktiskt ganska vanligt att lite äldre lägenheter och hus har det, detta för att man under en period tyckte att plastmattor var bättre än trägolv. Om du däremot inte har en plastmatta och är intresserad av ett rustikt golv kan du besöka kährs.se för att se lite olika varianter på rustikt golv.